2012. július 31.

Nagyon hó végei finomság - a menzás grízes tészta

Nem is tudom, hogy idáig miért nem csináltam??? 1 héten belül harmadszorra fogyott el és még este is főzök egy adagot. 
Olcsó, egyszerű és a magamfajta édesszájút is kielégíti. :)







Elméletileg széles metéltből kell csinálni, de én ma csak fodros nagykockát kaptam és vettem hozzá 300-ért lekvárt. 

Ahogy én csinálom:

Még hideg vízben rakom fel a tésztát, durván dupla annyi vízben, mint amennyi tésztát főzök. Hamarabb kész van és kevesebb energiát használok fel. Közben kb 7 evőkanál grízt elkezdek olajon pirítani. Muszáj keverni, mert mikor hirtelen beindul, akkor hamar odakap. Ha kész, szép a színe, nem fekete, nem szénné égett, hanem szolisan barnásos, akkor felöntöm 2 deci vízzel és lezárom gázt, hagyom állni.
Ha megfőtt a tészta, akkor beleforgatom, majd tányérra téve porcukorral és lekvárral rakom a gyerekek elé.