Jövő héten szülinap, meg évforduló és elhatároztam, hogy én sütöm a tortát, emeletest, mert hogy kislányom ezt megaszonta és tegnap főpróbát tartottam, hogy egyáltalán milyen lesz a piskóta és a krém? Isteni!
- 4 tojás
- 4 evőkanál hideg víz
- 20 deka cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 deka liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A tojásfehérjét a 4 evőkanál hideg vízzel robotgéppel kemény habbá kell verni, majd (nem kell leállítani a gépet) lassan beleszórni a cukrot, a sütőport, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet beleszitálni.
Az előmelegített sütőben (kb. 180 fok) meg kell sütni. Nekem kb negyed óra volt. A sütőajtót nem szabad nyitogatni!!!!!
Mikor kész, akkor hagyni kell kihűlni.Nekem a forma miatt vastag lett, így ketté vágtam. A valódi tortán az egyik fele az emelet része lesz.
Túrókrém:
- fél kiló túró
- 20 deka cukor
- 12 deka Rama
- 2,5 deci tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Vettem fél kiló túrót, lányommal összetörettem. Beleraktunk 20 deka cukrot, 12 deka Rama-t, és mivel nem volt, ami összetartsa, ezért 2,5 deci tejjel felfőztem egy csomag vaníliás pudingport és azt is belekevertem.
Mikor minden kihűlt, akkor egy formát (én a tepsit) folpakkal kibéleltem, arra raktam a piskótalap egyik felét.
Rápakoltam a túrókrémet és hogy kicsit feldobjam, öntöttem rá egy réteg olvasztott tortabevonót, majd a tetejére a másik piskóta lap ment és beraktam a hűtőbe.
Lányom 2 órán keresztül kérdezgette 5 percenként, hogy mikor lesz kész, amikor is beadtam a derekam és felvágtam. Nagyon finom!