Ma 3 pár virslire futotta, hó vége van. Tej volt itthon, olaj is, liszt is és élesztő is, hó elején mindig felhalmozok, tehát adott volt, hogy a 3 párat nem csak natúrban megesszük, hanem kicsit feldobjuk, és laktatóbbá tesszük.
Kell hozzá:
- 50 deka liszt
- 3 deci tej
- 4 deka élesztő, emiatt némi cukor is (én ma expressz élesztőt használtam és nagyon jó volt)
- másfél deci olaj
- só
Össze kell gyúrni a tésztát, majd félrerakni meleg helyre, hogy duplájára keljen. A tejet langyosan szoktam beleönteni az élesztő miatt. Ha készen áll a tészta, akkor ketté szedni és kör alakúra kell sodrófával lapítani.
![]() | ||
Kábé ilyen |
A körcikkbe kell helyezni egy kis darab virslit (én az egész virslit négybe szoktam vágni és még azt is ketté hosszában, hogy sok legyen), a végébe és szépen felcsavarni, majd előre melegített sütőben tökömtudja hány fokon megsütni. Hamar kész van, az én sütőmben sajnos az alja mindig megég.
Ami nagyon jó ebben a sütiben, hogy bármit lehet a virsli helyett beletenni. Akár bolognais szószos darálthúst, sajtot, vagy macskafarkot.