2012. augusztus 24.

Császármorzsa 10 perc alatt

Ettél már igazit? Valódit. Nem mirelitet, hanem házit. Nem? Próbáld ki. Nem nehéz, eccerű, nekem is megy és az nagy szó. De nem hóvégi kaja, mert elég drága.








Hozzávalók (én ezt a mennyiséget 4 embernek csináltam!):
  • 12 deka cukor
  • 3 deci tej
  • 10 tojás
  • vaníliás cukor 2 csomag
  • 25 deka liszt
  • 10-15 deka vaj
Fogod a tojásokatés szétválasztod. Sárga megy a keverő edénybe, fehérje pedig egy pohárba, de az kell majd még.
Sárgákat összekevered a cukrokkal, majd a tejet bele és végén lassan a lisztet.
A fehérjét felvered kemény habnak, majd a masszába óvatosan belekevered. Teflon serpenyőben olvasztasz vajat, majd 3 merőkanállal beleszedsz.
A hivatalos verzió úgy szól, hogy hagyni kell az egyik oldalát megpirulni, majd megforgatni és apránként szétszedni kockákra, de én türelmetlen és béna vagyok, azonnal elkezdem kevergetni és így is ugyanazt kapom.
Szóval aranyszínűre kell pirítani és tálalható.