Túrós padlás
Hozzávalók:
- 1 doboz zsúrkeksz,
- 1 csomag túró,
- 1 db margarin,
- 1 tojássárgája,
- 4 dl tej,
- 1 rumaroma,
- 20 dkg porcukor,
- 4 kanál kakaó,
- 4 kanál liszt
3 dl tejből és 4 kanál lisztből sűrű krémet főzünk és hagyjuk kihűlni. Többször kevergessük meg!
A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját kikeverjük, majd elfelezzük. Az egyik felébe 4 kanál kakaót keverünk. A másik felébe belekeverjük a túrót és a kihűlt krémet.
1 dl rumos tejbe beáztatjuk a kekszet és alufóliára kiteszünk 3x8 kekszet. Az egészet megkenjük a kakaós krémmel és a közepébe és a közepébe rakjuk a túrós krémet.
2 rúdra elég.
Ez az alap recept, de én átvariáltam picit.

Én a tojássárgáját és a kakaós műveletet is kihagyom. Meg cukrot is kevesebbet teszek bele, így nem lesz émelygős.
Egy ideje nem lehet már zsúrkekszet kapni, ezért praktikus kemény kekszet választani, azt bátran belemárthatod a rumos tejbe. Ha viszont a keksz puhább, akkor elég egy kenőtollal megkenni, mert az áztatástól szétesik. A krémnek jót tesz még a vaníliás cukor és a citromlé/citromhéj is.

A krémet a középső kekszsorra kell halmozni és az alufólia segítségével háromszög formára igazítani.
Szoktam gyümölcsöt is tenni a krémbe, ez ízlés dolga, mert enélkül is finom.