Pogácsás sütis édes-sós sütemény Géza szerint jellemezve, aki most eszi.
Pogácsát akartam. Padlón vagyok a szar anyagi helyzet miatt és így akartam levezetni a feszültségemet. Így kerestem egy receptet, és Vivivel nekiálltunk. Amúgy ez a recept:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 1-2 evőkanálnyi rum
- fél csomag sütőpor
- só
- A tetejére:
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet és a vajat összemorzsoljuk,
hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a fél csomag sütőport, pici sót és a
rumot. Alaposan kidolgozzuk.
A tésztát félujjnyi vastagja nyújtjuk. Tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét tojássárgával megkenjük, majd nem túl forró sütőben megsütjük.
A tésztát félujjnyi vastagja nyújtjuk. Tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét tojássárgával megkenjük, majd nem túl forró sütőben megsütjük.
Szóval nekiálltunk. Már ki volt szaggatva, amikor rájöttem, hogy kihagytam a cukrot, így újra kellett gyúrni és szaggatni. Mivel nincs kenőtollam, így a tetejét sem kentem le. Majd mikor megsült, a fenti reakciót kaptam.
Nagyon omlós. Azt hiszem legközelebb másképp csinálom. Jó tészta ez, de nem pogácsának való. Tetejére csokit olvasztani lenne jó és úgy fincsi kis vasárnapi teasüteményt kapnék.