2012. július 28.

Anya Dzsondó sütije, avagy az izé, aminek neve nincs

Pogácsás sütis édes-sós sütemény Géza szerint jellemezve, aki most eszi.

Pogácsát akartam. Padlón vagyok a szar anyagi helyzet miatt és így akartam levezetni a feszültségemet. Így kerestem egy receptet, és Vivivel nekiálltunk. Amúgy ez a recept:






  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanálnyi rum
  • fél csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a fél csomag sütőport, pici sót és a rumot. Alaposan kidolgozzuk.

A tésztát félujjnyi vastagja nyújtjuk. Tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét tojássárgával megkenjük, majd nem túl forró sütőben megsütjük.

Szóval nekiálltunk. Már ki volt szaggatva, amikor rájöttem, hogy kihagytam a cukrot, így újra kellett gyúrni és szaggatni. Mivel nincs kenőtollam, így a tetejét sem kentem le. Majd mikor megsült, a fenti reakciót kaptam.



 Nagyon omlós. Azt hiszem legközelebb másképp csinálom. Jó tészta ez, de nem pogácsának való. Tetejére csokit olvasztani lenne jó és úgy fincsi kis vasárnapi teasüteményt kapnék.