2012. július 26.

Nyári pénztárcakímélő: lecsó

Bár nem magyar eredetű, mert balkáni, mégis már a miénk is. Ezerféleképpen el lehet készíteni, nálunk is attól függ, hogy hó eleje, közepe, vagy vége van? Most hó végét írunk, tehát húsmentest tudtam főzni.
Ahogy én készítem:





Még Jocótól tanultam, hogy rengeteg hagymát tegyünk bele, így 3-4 fejet is belevágok. Megpárolom rövid tüzön, szórok rá bőven pirospaprikát, majd arra rá a felkarikázott paprikát. Én 1 kilóból szoktam csinálni.
Felöntöm vízzel, megsózom, majd mehet rá a kb 5 szem paradicsom is.
Ma tésztát tettem bele, mert az volt 200-ért a Penny-be, de tojással jobb' szeretem, sőt még rizst, és kolbászt is elbír. 
Szerintem isteni kaja. És olcsó, mert ma a paprika és paradicsom kilója is 149 volt a Mű úti zöldségesnél.